فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

⛔دونالد جان ترامپ45اُمین  رئیس جمهور کشور آمریکا میباشد وی در رقابت های درون حزبی توانست از سایر رقبای خود پیشی بگیرد وبا نماینده دموکرات ها(کلینتون) وارد رقابت پرحاشیه شود؛

این تحیل از تعبیر تهدیدها و فرصت ها برای تبیین این رخداد استفاده میکند،

تهدید: 

از آنجایی که ایالات متحده خود را قدرت فائقه و والای جهان می داند از طرفی بدنبال ایجاد نظم به اصطلاح نوین جهانی است و از طرف دیگر سعی در مهار وکنترل سایر کشورها دارد، توضیح مطلب اینگونه است که ایالات متحده آمریکا نظمی را بر مبنای اصول لیبرالیسم(اقتصاد آزاد) و دموکراسی(حکومت مردم) و هم چنین اومانیسم(انسان گرایی) تعریف کرده است،زمامداران این کشور بر این امرند که سایر کشورها نیز باید این اصول را رعایت و برمبنای آن حکومت کنند به عبارت دیگر کشورها باید در نظم تعریف شده هضم شوند، این درحالیست که همۀ کشورها نمی توانند این مسیر را طی کنند و یا به عبارتی غربی شوند چرا که مؤلفه های سیاسی، نظامی، اقتصادی ومهمتر از همه فرهنگی هر کشور با سایر کشورهای دیگر متفاوت است،بدین سان کشورهایی که حاظر به پذیرش و هضم در این نظم نمی باشند به عنوان رقیب و در مراحل بالاتر دشمن غرب نیز قلمداد میشوند، بنابراین به رشته ای از عملیات علیه آنها دست میزند،پاداش(ترکیه،عربستان،امارات و...)، تحریم(ایران،سوریه،روسیه،کره ش و...) تهدید(سوریه،لیبی،یمن و...)، جنگ(ویتنام،افغانستان،عراق و...).

چهارچوب کلی سیاست آمریکا بدنبال مهار ایران می باشد این مهار صورت های گوناگونی دارد: در میدان اقتصادی (فشار و تحریم) در میدان نظامی(محدود کردن توانمندی های نظامی) در میدان سیاسی(بی اعتماد سازی دنیا نسبت به ایران) در میدان دیپلماسی(منزوی ساختن دیپلماتیک) در میدان فرهنگی دینی(اسلام حراسی وشیعه ستیزی).

بدین سان می توان نتیجه گرفت که روی کار آمدن دونالد ترامپ همانند سایر رؤسای جمهور سابق آمریکا بدنبال مهار ایران می باشدوما باید بدانیم که آمریکا باروی کار آمدن ترامپ تغییرات گسترده ای در دستگاه سیاست خارجی خود نسبت به ایران ایجاد نمیکند و هم چنان کشور آمریکا برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک تهدید قلمداد میشود.

فرصت: 

با روی کار آمدن دونالد ترامپ براساس گفته هایش(در انتخابات) روابط سنتی و در هم تنیدۀ ایالات متحده و عربستان  وارد فازهای جدیدی می شود، تنفر دونالد ترامپ نسبت به عربستان سعودی در این گفته ی او که اعراب باید بابت امنیت و حظور در آمریکا به ایالات متحده پول بپردازند به چشم می خورد،

دیدگاه ترامپ نسبت به دولت سوریه نیز قابل تآمل می باشد وی در این زمینه بیان میکند که هدف اولیه آمریکا مبارزه با داعش است بر اساس سخنانش تا بحال اگرچه او از دولت بشار اسد را حمایت نکرده اما تا بحال خواهان براندازی آن نیز نبوده است، در رابطه با عراق نیز سیاست های دولت های پیش از خود را نقد میکند و بیان میکند که ما نباید علیه عراق وارد جنگ میشدیم در حالی که میتوانستیم از طریق کنترل چاه های نفتی(منبع مالی) علیه تروریسم(داعش) اقدام میکردیم،

بدین سان می توان نتیجه گرفت که با نزدیکی ترامپ به روسیه و هم چنین تنفر آن نسبت به عربستان فرصت مناسبی برای ایران میباشد تا بتواند در غرب آسیا بیش از پیش به فعالیت بپردازد و روابط آن با کشورهای غرب آسیا رنگی تازه بخود بگیرد.

اما نمی توان ویژگی های شخصیتی وهم چنین نظامی که دونالد ترامپ خروجی آن بوده است را فراموش کرد چرا که وی یک بیزینس من هست و هم چنین منطق نظام سرمایه داری حول محور سودآوری میچرخد بنابراین هر جا سود و منفعت باشد سرو کله ی نظام سرمایه داری نیز پیدا میشود؛ این امر نیز بعید به نظر نمی رسد که ترامپ برای کسب سود و منفعت هر لحظه چرخه ای بزرگ در گفته های خود ایجاد کند.

 

 


موضوعات مرتبط: تحولات جنوب غرب آسیا

تاريخ : دو شنبه 26 آبان 1395 | 17:44 | نویسنده : یونس شیرانی |

فضای مجازی بسان سایر دست آورد های جدید بشر می تواند مزایا و معایب متعددی داشته باشد شاید یکی از بهترین تمثیل ها در این زمینه چاقویی با دولبه ی برنده برای این عنوان باشد، باوجود اینکه کارکردهایی مفیدی این فضادارد اما میتواند آثار غیر قابل جبرانی نیز برای افرادی که همیشه با فضای مجازی در ارتباطند داشته باشد.

در زیر ما به بررسی سه مزایا ومعایب فضای مجازی میپردازیم.

1) مزایا: فضای مجازی مزایای عدیده ای را با خود به همراه داشته است من الجمله:

الف) دسترسی به اطلاعات و اخبار: از طریق فضای مجازی میتوان با یک جستجوی ساده در یک موضوع کمتر از چند ثانیه با انبوهی از اطلاعات دربارۀ موضوع خود روبرو شد بدین طریق میتوان در مورد موضوعات بیی شمار و نامحدودی اطلاعات مفید به دست آورد، همچنین میتوان خبرها و حوادث را از طریق فضای مجازی پیگیری کرد.

ب) آشنایی با فرهنگ ها: از طریق رسانه های ارتباطی و فضای مجازی میتوان فرهنگ هر نقطه از کرۀ خاکی را مورد کنکاش قرار داد و با آنها آشنا شد آشناشدن با مولفه های فرهنگی خود  ودیگران منجر به این امر میگردد که هنگام مواجحه شدن با هر فرهنگی بتوان ارزش های فرهنگی خود را به دیگران معرفی کرد و از آنها در برابر تهاجم فرهنگی دفاع و پاسداری کرد،

پ) انتشار ایده ها و تبلیغ: شاید یکی از بهترین مزایای اینترنت این باشد که این فرصت را به همگان میدهد تا بتوانند نظرات و پیشنهادات و در مراتب بالاتر تحقیقات و یافته های علمی خود را به اشتراک بگذارند تا دیگرانن از این فرصت استفاده کنند همچنین می توان ارزش های مسلط جامعه خود را از این طریق به دیگران انتقال داد. از طرف دیگر اینترنت فرصت مفیدی را برای تبلیغ های روزمره ما دارد از این طریق میتوان تبلیغات خود را به صورت رایگان جهانی کرد.

2) معایب: معایب فضای مجازی بیشمار میباشند در ذیل ما فقط به سه مورد از آنها میپردازیم.

الف) تهدید حریم خصوصی: شبکه های اجتماعی به حریم خصوصی شما تجاوز کرده و اطلاعات شخصی تان را به شرکت های مختلف می فروشند، از طریق هک کردن حساب های کاربر ی میتوان به اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا کرد بدین سان میتوان بیان کرد که با ورود فضای سایبری روز به روز حوزۀ خصوصی افراد تنگ و تنگ تر میشود.

ب) هویت: بدون شک یکی از مهمترین ومخربترین تاثیرات اینترنت و بطور کلی فضای مجازی تغییر و شکل دهی به هویت کاربران میباشد، هنگامی که فرد سرگرم استفاده از اینترنت است ارزش های خاصی نیز به روح و روانن فرد تزریق میشود بدین سان میتوان گفت گردانندگان اصلی فضای مجازی (غرب)از این طریق بدنبال خلق هویتی در راستای منافع اصلی و ارزش های خود میباشند.

پ) تزلزل در اعتقادات مذهبی: انبوه اطلاعات اگر چه از مزایای فضای مجازی است اما میتواند بسیار خطرناک باشد کاربرانی که با انبوه اطلاعات روبه رو میشوند و هویت ثابت وتعریف شده ای ندارند دچار تزلزلل میشوند بنابراین این تزلزل حتی به حیطه ی اعتقادات دینی کشیده میشود که این امر بسیار خطرناک میباشد.

در ادامه مطالب و زیر عناوین دیگر به چگونگی مقابله با این خطرات به تفصیل بحث خواهد شد و راهکار هایی برای مقابله با این پدیده از طرف نگارنده ارائه خواهد شد.


موضوعات مرتبط: فضای مجازی

تاريخ : دو شنبه 29 آبان 1395 | 17:22 | نویسنده : یونس شیرانی |

اهمیت فضای مجازی در کلام رهبری

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا،به نقل از ” صبح رابر”؛ مقام معظم رهبری سال‌ها است که دغدغه فرهنگی و غفلت از آسیب های فضای مجازی را مطالبه کرده اند، ایشان زمانی که مباحث سیاسی و اقتصادی موضوعی مطرح است من به اندازه مسائل فرهنگی نگران نیستم.من به خاطر نگرانی‌های فرهنگی شب ها خواب به چشمم نمی آید. بلند می‌شوم و نگران هستم.و اخیراً همین فرمایشات را دو سه روز پیش با نمایندگان مجلس خبرگان مجدداً تکرار کردند.

مقام معظم رهبری فرموده است اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتماً رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم که این اهمیت فضای مجازی را برای مقام معظم رهبری نشان می‌دهد و دشمن نیز برای هر یک نفر از ۷۰ میلیون نفر جمعیت ایران پرونده درست کرده است و بر تصرف عقول و قلوب برنامه دارند.

دشمنان به‌دنبال عوض کردن باور و اعتقاد هستند و فقط در زمینه فضای مجازی لشکری را به خط کرده‌اند مانند واتس‌اپ و وایبر و ای‌میل که پایه و کف کارهایی است که انجام می‌دهند و کارتل‌های بزرگی برای هم‌افزایی‌های اینها برحسب هر کشور و قبیله شکل می‌گیرد.

پیدایش فناوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی، فرصت‌ها و تهدیدهای انقلاب را چنان برجسته کرده که استمرار و تکامل انقلاب اسلامی منوط به توجه خاص و جدی و سرمایه‌گذاری نظام در این زمینه است. این یکی از جهاتی است که حوزه‌ی فضای مجازی را در نظر رهبری معظم به اندازه‌ی خود انقلاب اسلامی پراهمیت کرده است.

واقعیت آن است که انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلابهای معمول در دنیا، با وجود گذشت بیش از سه دهه از پیروزی آن، همچنان سرزنده و شاداب است و از اسلام و استقلال و ایستادگی ملی و توسعه درون زا و عدالت سخن می گوید و برای این اهداف بزرگ، تلاش می کند.

دستگاه های الکترونیکی قابل حمل امروزه جزء لاینفکی از زندگی انسان شده اند، این وسایل که از آن ها به ابزارهای الکترونیک شخصی نیز تعبیر می شود، به اعتقاد کارشناسان و پژوهشگران، انزوا طلبی، دوری از گروه دوستان و فامیل، خودکشی اینترنتی، سرقت اینترتی، گرایش به سمت فضای تخیلی به صورت افراطی و فاصله گرفتن از واقعیت های جامعه و عدم سازگاری به آنها، پرسه زدن در سایت های بشدت غیر اخلاقی و ضد ارزشی و بویژه به چالش کشیدن هویت جوانان و نوجوانان در ابعاد جنسی، فکری، اخلاقی و دینی از جمله مهمترین آسیب های پدیده اعتیاد به اینترنت است که امروز دیگر آن را بیشتر به عنوان اعتیاد مدرن می شناسند.

امروزه به گونه ای پیش می رود که همه روزه میلیون ها سایت در فضای دهکده جهانی طراحی و تولید می شوند و مردم جهان نیز از آنها بازدید می کنند اما در این میان با پیشرفت تکنولوژی و طراحی صفحات وب شاهد افزایش چراغ خاموش خطرات و مشکلات در دهکده جهانی هستیم از سایت های غیر اخلاقی گرفته تا سایت های کلاهبرداری که امروزه شیوع پیدا کرده است امروزه مهمترین دغدغه های مردم و خانواده ها و متخصصان استفاده نادرست و آثار مخرب وسایل ارتباط جمعی بر روح و روان و شخصیت افراد است.

به عقیده کارشناسان، خطر کنونی فضای مجازی یا اینترنت از خطراتی که در بیرون از خانه فرزندان ما را تهدید می کند بیشتر است ، اینترنت فقط یک سرگرمی نیست، بلکه به ما این امکان را می دهد که با دوستان و خانواده در تماس باشیم. اطلاعات بی شماری را به دست بیاوریم.
بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی

*شأن نسل جوان کنونی انقلاب، بالاتر از جوان نسل اول انقلاب است زیرا جوان امروز با وجود آنکه پیروزی انقلاب و مسائل بعد از آن را ندیده و در معرض انواع آسیب های ناشی از فضای مجازی و ماهواره ها نیز قرار دارد اما متدین است و پای انقلاب ایستاده است.

* من هم از مسائل فرهنگی نگرانم و در این نگرانی نمایندگان محترم خبرگان سهیم هستم. دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه می کنند، زیرا در مسائل فرهنگی نمیتوان بی ملاحظه‌گی کرد.

*مسئله فرهنگ مهم است زیرا اساس ایستادگی و حرکت نظام اسلامی، مبتنی بر حفظ فرهنگ اسلامی و انقلابی و تقویت جریان فرهنگی مۆمن و انقلابی است. واقعاً همه باید قدر جوانان مۆمن و انقلابی را بدانند زیرا همین جوانان هستند که در روز خطر، سینه سپر می کنند.

*کسانیکه به این جوانان با بدبینی نگاه می کنند و تلاش دارند آنها را منزوی کنند، به انقلاب و کشور خدمت نمی کنند.البته این جوانان مۆمن و انقلابی هیچگاه منزوی نخواهند شد.  مطالبی که گفته شد باید بصورت گفتمان و باور عمومی درآید که لازمه آن هم تبیین منطقی و عالمانه این مسائل، به دور از زیاده روی های گوناگون و با زبان خوش است.

* همان گونه که امروزه زندگی علمی در جهان بدون اینترنت، امکان پذیر نیست، نوجوانان و جوانان نیز به گوشی‌های هوشمند وابسته شده‌اند و کنار گذاشتن این دستگاه‌ها برای آنان بسیار دشوار است و باید در این زمینه کار فرهنگی و آموزشی از سوی نهادهای عمومی و نیز خانواده‌ها انجام شود اما در این میان رسالت «شورای عالی فضای مجازی» از همه سنگین‌تر است.

روز گذشته حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد ظله العالی )در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای شورای عالی فضای مجازی، این شورا را مرکز اصلی سیاستگذاری آگاهانه، مسئولانه و مقتدرانه در خصوص فضای مجازی خواندند و با اشاره به گسترش روزافزون و پرسرعت پدیده عظیم و بی‌نظیر فضای مجازی تأکید کردند: باید با استفاده از تواناییها و استعدادهای جوان کشور و با سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و بدون از دست دادن زمان به سمت خروج از حالت انفعال در عرصه فضای مجازی، و حضور فعال و تأثیرگذار و تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب حرکت کنیم.

ایشان با اشاره به تأثیرگذاری گسترده فضای مجازی به عنوان یک قدرت نرم فوق‌العاده در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، ایمان، اعتقادات دینی و اخلاقیات، بر لزوم طراحی مناسب و دقیق برای حفظ حریم امنیت فکری و اخلاقی جامعه در این عرصه تأکید کردند و افزودند: لازمه حضور فعال و تأثیرگذار در فضای مجازی، «تمرکز در تصمیم‌گیری»، «جدیت در اجرا بدون از دست دادن زمان»، «هماهنگی میان دستگاهها» و «پرهیز از موازی‌کاری و تعارض» است.

رهبر انقلاب همچنین برنامه‌ریزی و حمایت دولت به‌ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای گسترش صنایع مرتبط با فناوری ارتباطات را بسیار ضروری خواندند و تأکید کردند: گسترش این صنایع از طریق شرکتهای دانش‌بنیان، تأثیر بالایی در اشتغال‌زایی و تحول در اقتصاد کشور خواهد داشت.

مقام معظم رهبری در ۱۴ شهریورماه سال جاری فرمودند: بیش از سه سال از تشکیل شورای عالی فضای مجازی می‌گذرد؛ شورائی که با مرکز ملی فضای مجازی وابسته به آن، به عنوان نقطه کانونی مواجهه‌ی هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب این عرصه، برای استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و مقابله با آسیب‌ها و تهدیدات آن شناخته شده است.

ایشان به ۱۰وظیفه مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید اشاره کردند:

۱- انحلال شوراهای عالی مصوب در گذشته که موازی این شورا هستند، به‌منظور تحکیم جایگاه فراقوه‌ای و موقعیت‌محوری و کانونی شورای عالی و نیز انتقال وظایف آن شوراها به شورای عالی فضای مجازی.

۲- تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بازوی شورای عالی فضای مجازی در جهت تحقق تصمیمات آن شورا با وظایف: رصد وضعیت جاری فضای مجازی و پیش‌بینی و آینده‌نگری تحولات دراین فضا در سطح ملی و بین‌المللی،‌ ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی میان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف ذی‌ربط در ابعاد علمی، فنی، ‌اقتصادی، ‌بازرگانی، ‌حقوقی، انتظامی، ‌امنیتی و دفاعی مرتبط با فضای مجازی و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاه‌ها و بخش‌های ذی‌ربط در چارچوب مصوبات شورای عالی.

۳- ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرت‌های تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکل‌دهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاق‌مدار و عادلانه.

۴- اهتمام ملی و همه‌جانبه و سرمایه‌گذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوری‌ها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشته‌های نوین دانشگاهی و تربیت سرمایه‌های انسانی متعهد،‌ متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، محتوایی و خدماتی در تمامی ابعاد فضای مجازی به‌ویژه در برنامه ششم توسعه و برنامه‌ریزی سالانه کشور.

۵- تسریع در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن.

۶-    اهتمام ویژه به سالم‌سازی و حفظ امنیت همه‌جانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دست‌اندازی بیگانگان دراین عرصه.

۷-    ترویج هنجارها، ‌ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنه‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همه‌جانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه.

۸- احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانش‌بنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور و برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای بهبود شرایط کسب وکار مرتبط با فناوری‌های مجازی و بهره‌گیری از فرصت‌های اشتغال‌زایی ونیز رونق محتوا، خدمات و تجارت در این عرصه.

۹- توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی – ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکت‌های مردمی و بکارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه.

۱۰- تدوین و تصویب نظام‌های امنیتی، حقوقی، قضایی و انتظامی مورد نیاز در فضای مجازی.

همانطور که می دانید غفلت از آسیب های فضای مجازی تبعات سنگینی می تواند به بار بیاورد؛ برای اینکه بتوانیم دغدغه های رهبر معظم انقلاب در حوزه فضای مجازی را رفع کنیم دستگاه ها مسئول در این عرصه باید به اجرای قوانین پایبند باشند.

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

خبرگزاری سایت بسیج


موضوعات مرتبط: فضای مجازی

تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1395 | 21:5 | نویسنده : یونس شیرانی |

لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب اتحاد گستران
  • وب وی مارکت
  • وب اکس‌میکس
  • وب پاتوق مقالات شم